Гончаренко центр вперше серед волонтерів придбав артилерійську установку “Гвоздика”

Протягом двох тижнів волонтери з усієї країни збирали чималу суму — майже 10 мільйонів гривень. За ці гроші волонтерська мережа Гончаренко центрів закрила свій наймасштабніший збір та придбала для 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна самохідну артилерійську установку “Гвоздика».

У військових був запит конкретно на цю САУ через те, що вона використовується саме для боротьби з ворожою артилерією, мінометами та бронетехнікою, а також знищення живої сили, руйнування укріплень польового типу, прокладання проходів в мінних полях і дротяних загородженнях.

Цей екземпляр “Гвоздики” повністю технічно оновлений та відповідає всім стандартам ЗСУ. Установку вже передали військовим, вона відправиться на один з гарячих нині напрямків, де дислокуються артилеристи підрозділу.

Загалом в Україні волонтери вперше купують артилерійську установку для фронту. На “Гвоздику” донатили всі — підприємці та пенсіонери, лікарі та викладачі, відвідувачі Гончаренко центрів та анонімні благодійники, навіть діти.

“Разом ми зібрали 10 млн гривень всього за 2 тижні. Кожна гривня тут була на вагу золота! Всі внески від 0,28 грн, у нас на Монобанці дійсно є такий переказ, до 2 млн грн від анонімного благодійника, а також 1 млн грн особисто від родини Олексія Гончаренка — всі ці гроші ми конвертували в нищівну силу, від якої вороги ховаються у пакети. Дякуємо всім, хто долучився до збору!”, — кажуть волонтери.

Військові також подякували українцям за те, що допомогли реалізувати цей збір, і обіцяють зустрічати ворога з квітами, тільки з дуже особливими, вогняними квітами.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/honcharenko-tsentr-vpershe-sered-volonteriv-prydbav-artyleriysku-ustanovku-hvozdyka.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top