У Запоріжжі депутатів змушують «наосліп»прийняти бюджет міста на наступний рік. Відео

Сьогодні, 28 листопада, у Запорізькій міській раді презентували проєкт бюджету Запоріжжя на 2023. Однак прийняття бюджету намагаються протягнути наосліп.

Депутатам проєкт бюджету презентують… за два дні до сесії. Презентація вже отримала назву «цікаві картинки», адже детально ознайомитися з проєктом не мали можливість навіть члени бюджетної комісії. Хоча на засіданнях цієї ж комісії голова фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Микола Бєлий неодноразово підіймав питання щодо залучення до розробки проєкту бюджету на 2023 рік депутатів — членів комісії. Однак, цього так і не сталося.

За два дні до сесії вивчити та проаналізувати такий великий обсяг інформації неможливо. Тим паче, що бюджет складається з Програм, які теж потрібно детально вивчати перед тим як приймати таке важливе рішення. Що цього разу передбачено фінансуванням кожної з них? Для вивчення теж потрібен час.

Микола Бєлий під час презентації бюджету наголосив, що саме за цим фінансовим документом місто житиме весь наступний рік, можливо в умовах війни. Тож приймати документ поспіхом не припустимо, особливо враховуючи цьогорічні корупційні скандали, пов’язані з діяльністю міської ради.

«Я хочу, щоб кожен депутат чесно відповів собі, чи розуміє він відповідальність перед запоріжцями за бюджет міста? Чи розуміють депутати, що в 2022 році усі бюджетні рішення приймалися виключно підкилимними рішеннями виконкома, без будь-якого узгодження з депутатами – як на депутатських комісіях, так і на пленарних засіданнях. А про рівень підкилимності скаже лишень один факт – рішення виконкому за останні пів року ми, як представники бюджетної комісії, отримали тільки сьогодні. Тобто пів року ніхто не бачив і не розумів куди витрачається бюджет міста, включно із депутатами.
І чи розуміють депутати, що зараз їх примушують в сліпу прийняти бюджет? Обґрунтовуючи це війною, небезпекою, патріотизмом… Але як ми бачимо, на жаль, все відбувається зовсім інакше», — наголосив Микола Бєлий.

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає залучити депутатський корпус до розробки бюджету Запоріжжя на 2023 рік. А якщо міська влада вважає за необхідне приймати такі рішення власноруч десь в якомусь кабінеті, то тоді треба звернутися до Президента України з проханням ввести у Запоріжжі Військову Адміністрацію, яка дає право голові міськради, або виконуючому його обов’язки, приймати рішення одноосібно.

Источник: https://forpost.media/novosti/u.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top