В Україні можуть заборонити діяльність Російської православної церкви

Цього вимагають депутати обласного осередку «Європейської Солідарності»  різних рівнів на території Запорізької області. Йдеться про районну раду, міську та обласну.  Рішення про звернення депутатів Запорізької районної ради до Президента України, та Кабінету міністрів щодо заборони діяльності УПЦ МП на території України вчора вже прийняли. З власних джерел Forpost. media стало відомо про наміри ЄС ініціювати подібні рішення у Запорізькій міській та обласній радах.

У зверненні до центральної влади Запорізька районна рада вимагає:

Ухвалити закон, яким російська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні;
Забезпечити неухильне виконання українського законодавства щодо заборони російської церкви, її підрозділів та залежних організацій в Україні, а також сприяння волевиявленню українських православних щодо об’єднання в автокефальній помісній Православній Церкві України.

Варто зазнати, вимога заборонити діяльність російської церкви, яка радше нагадує політичну партію, чи секту, або навіть ОКГ, звучали від окремих депутатів та активістів з початку 2014 року. Багато років поспіль контраргументом для такої ініціативи був страх перед повномасштабним вторгненням росії. Тим часом церква ще активніше займалася пропагандою та вербування своїх парафіян. Не припинила цього роботи й в час повномасштабного вторгнення. Доказом цього є вилучені під час масових обшуків СБУ газет, пропагандистських листівок й пачки, ймовірно російського походження, грошей. Були й інші гріхи, за які деяких представників Запорізької та Мелітопольської єпархій вже давно варто було запроторити за ґрати. Ймовірно їх не чіпали з тих самих причин, які були озвучені вище.

Мешканці Запоріжжя та області напено пам’ятають скандал з відмовою попа російської церкви відспівувати дитину, на яку з 8 поверху стрибнув самогубець. Під час похорону священник дізнався, що 2 річного малюка хрестили в українській церкві й відмовився продовжувати процедуру. Це було ще у 2017 році. Пізніше Митрополит Лука провокував й інші скандали та був їх основним фігурантом. Нестриманість, зухвалість та провокативність — основні риси характеру Луки. Є підстави вважати, що його поведінка — це відпрацювання грошей Кремля, який замовив скандали та провокації для чергової картинки та пропагандистів. Обшуки СБУ у церквах Московського патріархату підтверджують, що подібним займалися не лише в Запоріжжі, а й в Київській лаврі, в Чернівцях, Кропивницькому, найближчим часом ми дізнаємося де ще.

Усі ми були свідками того, як протягом дев’яти років війни Лука регулярно їздив до Москви та на тимчасово окуповані території, очевидно для отримання настанов та нових вказівок від Кремля та свого безпосереднього керівника  — Кирила Гундяєва. Під час однієї з таких поїздок  Митрополит вчинив скандал у аеропорту Запоріжжя, бо, бач, митники виявили інтерес до валізи російського попа.

Пізніше був скандал з наркотиками, про який Forpost. media дізнався першим, тоді до редакції потрапили фотографії затриманого помічника Митрополита Луки Євгенія Кугатова. За наявною в редакції інформацією, Кугатов отримав на пошті не просто пачку наркотиків, а концентрат для їх виготовлення.

Митрополит Лука, для порятунку «святого» отця відправив на місце  затримання представників єпархії, вони прибули в межах 20 хвилин. Також приїхав директор охоронної фірми «Вимпел-Фаворит» Олександр Курніков. Він, як відомо, забезпечує охорону для митрополита Луки.

Після добового мовчання правоохоронних органів, які відповідали за операцію з затримання священника, справу кваліфікували, не як виготовлення чи принаймні поширення наркотиків, а як особисте їх вживання.

Ми не будемо розкидатися звинуваченнями, але ж скільки життів потрібно одному попу, щоб вжити цілу пачку концентрату? До слова, за інформацією прокуратури, до виготовлення та поширення наркотрафіку у Запорізькій області залучено близько 30 тисяч осіб.

З часу повномасштабного вторгнення Митрополит жодного разу не назвав речі своїми іменами. Він продовжував звичну риторику про дружню росію, а бомбардування мирних називав заслуженою карою. У перші місяці війни він взявся за посередництво в евакуації людей з Маріуполя, навіть особисто супроводжував колону з біженцями й принагідно показував пальцем окупантам кожного патріота, який у підсумку потрапив в полон, або у фільтраційні табори. Дехто досі перебуває там.

Залишається тільки здогадуватися, що можуть знайти правоохоронці під час обшуків московських церков у Запоріжжі. Та поки обшуки тривають в інших регіонах, чи вдасться за якийсь час знайти самого Андрія Коваленка (Луку)?

Источник: https://forpost.media/novosti/v-ukraini-mozhut-zaboronyty-diialnist-rosiyskoi-pravoslavnoi-tserkvy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top