80% безробітніх, відсутність ліків та здорожчання харчів в 4 рази — мер Мелітополя про гуманітарну ситуацію в місті

У тимчасово окупованому росіянами місті Мелітополь Запорізької області продовжує погіршуватись гуманітарна ситуація: безліч безробітних, дорожнеча. Про це сьогодні, 19 грудня, розповів мелітопольський міський голова Іван Федоров. За його словами, окупанти збираються з 1 січня 2023 року вивести з обігу гривню, що ще більше погіршить ситуацію в місті, де 80% мешканців безробітні.

Вкрай важкою залишається і гуманітарна ситуація — продукти коштують як мінімум у 4 рази дорожче, а може, й більше, ніж у Запоріжжі, Дніпрі, Києві, Львові тощо. Із медикаментами ще складніше. Асортименту немає, доступ до них обмежений і ціни такі самі великі.

На сьогоднішній день прожитковий мінімум, встановлений на території всієї нинішньої Російської Федерації, — 14 тис. рублів (близько 7,7 тис. грн). Для тимчасово окупованих територій вони поставили прожитковий мінімум 11 тис. рублів (близько 6 тис. грн.). Тож, за словами мера Мелітополя, це яскравий показник, що мешканці окупованих територій України для Кремля – люди другого ґатунку.

Крім цього, як наголосив Федоров, мелітопольці 10 місяців живуть у повному інформаційному вакуумі, чим користується російська пропаганда.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zpї

Источник: https://forpost.media/novosti/80-bezrobitnikh-vidsutnist-likiv-ta-zdorozhchannia-kharchiv-v-4-razy-mer-melitopolia-pro-humanitarnu-sytuatsiiu-v-misti.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top