NYT: повернення Мелітополя відкриває шлях до деокупації усього півдня України

У американській газеті The New York Times вважають, що місто  Мелітополь, що на Запоріжжі, може стати наступним після Херсону містом, яке звільнять українські військові.

Повернення Мелітополя, на думку експертів, важлива передумова для деокупації усього півдня України. Оскільки це місто є своєрідними «воротами» в Крим завдяки його розташуванню на перехрещенні двох основних автомагістралей і важливої залізничної лінії, які пов’язують Росію з Кримом та окупованою нею територією українського Півдня.

У NYT називають кілька основних доказів, які вказують на те, що Мелітополь – наступний у планах українського військового командування. Так, українці продовжують послаблювати російські сили в стратегічно важливому місті, використовуючи для цього високоточні ракетні удари великої дальності та диверсії. ЗСУ завдають удари по російським командним центрам, складам боєприпасів та шляхам постачання в Мелітополі.

Сигналом підготовки українських військових сил до звільнення Мелітополя, на думку аналітиків,  є також  «диверсія» на мосту через річку Молочна, яка сталася 19 грудня. Міст зазнав значних пошкоджень, що викликало занепокоєння в окупантів, оскільки він є важливим шляхом постачання росіян в Мелітополі з півдня…

Нагадаємо, рашисти зробили з тимчасово окупованого міста Мелітополя Запорізької області головну базу своєї загарбницької армії. Але без деокупації цього міста неможливе звільнення півдня України.

«Військовий аеродром Мелітополя, вигідне залізничне й автомобільне сполучення з Кримом «дозволили» окупантам використовувати наше місто як логістичний центр для перекидання важкого озброєння та особового складу росармії на фронт», —  повідомив ще у жовтні мер Мелітополя Іван Федоров.

За словами цивільного посадовця, саме через Мелітополь до Енергодара і Токмака рашисти перевозять ракетні комплекси, з яких обстрілюють Запоріжжя, Нікополь та інші українські міста в радіусі 80 км. В самому ж Мелітополі та найближчих селах окупанти розташували військові бази та розселили російських військових, які майже щодня проводять навчання.

«Рашисти не заспокояться. Вони будуть й надалі накопичувати і перевозити техніку й армійців, обстрілюючи наші міста. Тож без деокупації Мелітополя неможливе спокійне життя на підконтрольній Україні території. А звільнення міста є ключем до звільнення всього півдня України», — підсумував Федоров.

Источник: https://forpost.media/novosti/nyt-povernennia-melitopolia-vidkryvaie-shliakh-do-deokupatsii-usoho-pivdnia-ukrainy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top