Ситуація щодо російської окупації на Запоріжжі станом на 23 грудня

Російський ворог 303 добу веде повномасштабну збройну агресію проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів ГУЛЯЙПОЛЕ, БІЛОГІР’Я, ДОРОЖНЯНКА, ЧАРІВНЕ, НОВОАНДРІЇВКА, НОВОДАНИЛІВКА, МАЛА ТОКМАЧКА, ОЛЬГІВСЬКЕ, ПРЕОБРАЖЕНКА, ЩЕРБАКИ, МАЛИНІВКА, ПОЛТАВКА, ЧЕРВОНЕ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, ОРІХІВ, ПЛАВНІ, МАЛІ ЩЕРБАКИ, КАМ’ЯНСЬКЕ.

Надійшло 27 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф.

Протягом минулої доби евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території не проводилась.

Нагадаємо, СБУ продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у захоплених районах Запорізької області. У ході комплексних заходів встановлено особи ще чотирьох ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами «главного управления мвд по Запорожской области».
Серед них троє колишніх посадовців, які були звільнені з правоохоронних органів України за «кришування» наркоугруповань і систематичне хабарництво.

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої територій регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей. Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання місцевих жителів. Під час таких «нальотів» у людей зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі. Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Источник: https://forpost.media/novosti/sytuatsiia-shchodo-rosiyskoi-okupatsii-na-zaporizhzhi-stanom-na-23-hrudnia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top