У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок

Житлова багатоповерхівка по вулиці Сєдова, 1 у Запоріжжі, що деформувалася через прорив водогону, продовжує руйнуватися. У помешканнях тріщать та обсипаються стіни, залишатися там небезпечно для життя. В управляючій компанії небезпеку заперечують.

Тріщини у своєму помешканні Віктор Бакшеєв змушений затикати ганчірками, бо в квартирі холодно:

«Ось це зверху я все забив сьогодні. А це ще не встиг. Ось і так видно. Жити в цій кімнаті небезпечно«, — , розповів Суспільному власник квартири.

Його сусідка Алла Мудра, яка також мешкає у п’ятиповерхівці по вулиці Сєдова 1 розповідає, що тріщини в оселях продовжують розширюватись, зі стін і стелі обсипається штукатурка:

«Внизу від стіни відходить підлога, практично відходить вся кімната. Також можна побачити, як наверху від стіни відходить стеля. Кожного дня сипле й сипле«.

А у квартирі сусіда Андрія через руйнацію будинку перекосилися віконні та дверні отвори:

«Двері не зачиняються, не відчиняються, тому що ось, бачите, все потріскалося, двері посунулися, і я два дні сидів тут як в тюрмі, тому що не можу ні закрити двері, ні відкрити«.

У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок: що кажуть в управляючій компанії
Причина руйнації п’ятиповерхівки – підтоплення, яке сталося через прорив водогону під офісним приміщенням на першому поверсі, розповідає жителька будинку Елеонора Архіпова.

Про те, що будівля почала тріщати, мешканці забили тривогу торік у грудні:

«Проблема нашого будинку у тому, що він без фундаменту. Тобто всі комунікації у нас проходять під підлогами першого поверху. Там викуплені всі квартири під офіси, тільки одна ось у цьому першому під’їзді залишилась».

У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок: що кажуть в управляючій компанії
У січні Запорізька міська рада ухвалила рішення провести у ній капітальний ремонт. У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок: що кажуть в управляючій компанії

Частину аварійних робіт виконала управляюча компанія “Надія” – на першому поверсі розкрили підлогу, ліквідували витік та замінили гнилі труби. Міські служби зробили зміцнення вікон, аби уникнути подальшого руйнування будівлі.

А минулого тижня у сусідній нежитловій квартирі знову прорвало трубу, каже жінка:

«Так сталося, що в одній квартирі прорвало трубу, потім в іншій опалювальну систему. А наслідки ви самі бачите«.

У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок: що кажуть в управляючій компанії

Працівникам управляючої компанії “Надія” доручили збивати у помешканнях людей штукатурку, але ці роботи не проводились, зазначає Елеонора Архіпова.

Замовлення на збивання штукатурки отримали від мешканців лише однієї квартири, там роботи виконали, каже майстриня керуючої компанії “Надія” Людмила Колотухіна:

«У середині лютого біля кожного під’їзду було розміщене оголошення з номерами телефонів нашого диспетчера щодо збивання штукатурки в квартирах. Поки ніхто не звертався. Після другої просадки будинку, звісно, маячки почали розкриватися».

У Запоріжжі через підтоплення руйнується будинок: що кажуть в управляючій компанії
За її словами, стан будинку погіршив другий прорив. Через відсутність власників помешкання, доступу до труб не було, й вода витікала протягом місяця:

«Зараз ми ліквідували прорив, і я думаю, що будинок буде стабілізуватися. Тепло туди відучора вже не подаємо, тому що саме опалювальна система будинку проривалася 4 рази«.

Нинішній стан будинку не несе загрозу його мешканцям, несучі конструкції не розсуваються, каже Людмила Колотухіна, а щілини зашиватимуть вже під час капітального ремонту.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/u-zaporizhzhi-cherez-pidtoplennia-ruynuietsia-budynok.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top