Клірик Свято-Покровського храму на о. Хортиця розповів, як буде проводитися служба на Великдень

Уже цього тижня українці святкуватимуть найголовніше свято у церковному календарі, присвячене воскресінню Ісуса Христа, — Великдень. Через військову агресію рф, мешканців Запоріжжя закликали уникати масових богослужінь. Втім, треба розуміти, що багато людей все ж прийду до церкви. Тож Forpost вирішив дізнатися, як проводитимуться богослужіння в Запоріжжі.

У Департаменті культури та інформаційної політики Запорізької області наголосили на важливості створення безпечного простору у святкові дні в умовах воєнного стану. Зокрема — дотримуватись комендантської години, яка триває з 00.00 до 5.00.

Клірик Свято-Покровського храму на о. Хортиця, протоієрей Діонісій Кравчук, розповів, що церкви відкриються для вірян о 7:00.

«Ніхто не буде порушувати комендантську годину. У нас літургія розпочнеться о 7.00 й триватиме десь до 9:00. Після Пасхального Утреня священники продовжать освячувати паски.

Щоб посвятити паску, у храми можна прийти і в суботу ввечері. Також наступного дня можна посвятити паску, як тільки відкриються храми. Думаю, що вже о 6.00 можна буде підходити.

Із приводу повітряних тривог. Зазвичай на вході до храму вивішується список найближчих укриттів, куди можна сховатися. Перед початком служби священник попереджує, що він не має права зупиняти службу. Тож, охочі можуть йти в укриття під час оголошення повітряної тривоги. Інші ж можуть залишатися на службі.

Міськрада попрохала уникати скупчення людей на Великодні свята. Ми ніяк не можемо це проконтролювати. Бо розуміємо, що люди все одно прийдуть. За порядком будуть слідкувати правоохоронці. Біля кожного храму стоятиме патруль, за необхідності — перевірятимуть документи. Можливо, вони якимось чином контролюватимуть потік людей, але розганяти ніхто нікого не буде»

Нагадаємо, голова ЗОВА Юрій Малашко рекомендував перенести служби в онлайн-режим або за графіком.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/kliryk-sviato-pokrovskoho-khramu-na-o-khortytsia-rozpoviv-iak-bude-provodytysia-sluzhba-na-velykden.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top