Уряд заборонив стягувати заборгованість за ЖКП на територіях бойових дій або ТОТ

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну змусило багатьох наших громадян покинути рідні домівки. Люди не знали, що робити з оплатою житлово-комунальних послуг. Нарешті Кабмін розв’язав це питання.

Кабінет Міністрів схвалив відповідну постанову 21 квітня. Відтепер громадяни, які були змушені покинути свої домівки й евакуюватися в більше безпечні місця, не зобов’язані сплачувати борг за житлово-комунальні послуги, який утворився від 24 лютого 2022 року, повідомляє Урядовий портал.

Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф, відповідно до Переліку Мінреінтеграції.

Для того, щоб не сплачувати борг, споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, які підтверджують їх відсутність у будинку (довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби).

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/uriad-zaboronyv-stiahuvaty-zaborhovanist-za-zhkp-na-terytoriiakh-boyovykh-diy-abo-tot.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top