У Запоріжжі завершено «консервацію» ще одного зруйнованого росіянами будинку

Комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» завершило «консервацію» пошкоджених будівельних конструкцій багатоповерхівки на вулиці Сталеварів, 16, яку було частково зруйновано російським обстрілом 6 жовтня минулого року.

Роботи стартували на початку квітня. Робітники облаштовували поверх пошкоджених будівельних конструкцій дерев’яний каркас, який потім зашили плівкою. Це необхідно для того, щоб захистити їх від наслідків негоди до початку відновлювальних робіт.

«До роботи було залучено техніку підприємства, а також працівників підрядних організацій. Було використано понад 1500 квадратних метрів плівки та більше 11 кубічних метрів деревини», — повідомили у пресгрупі мерії Запоріжжя.

Нагадаємо, під час сесії Запорізької міськради, яка відбулась 19 квітня, виділили кошти на капітальний ремонт зруйнованих російськими нацистами багатоквартирних будинків. Але не обійшлося без неприємних сюрпризів. З боку міської влади, звісно.

Депутатський корпус міськради Запоріжжя підтримав рішення про виділення коштів на капітальний ремонт зруйнованих багатоквартирних будинків на вул. Кияшко, 22, вул. Сталеварів, 16, вул. Зестафонській, 10 та пр. Соборному, 151.

Як зазначається в оприлюднених документах, фінансування програми відбудови житлового фонду на 2023-2025 рік збільшується майже на 395 млн грн і складає 988 793,114 тис грн.

Але не всі депутати позитивно оцінили запропоновані зміни. Так, голова фракції «Європейської солідарності» Микола Бєлий повідомив, що, наприклад, на реконструкцію будинку по пр. Соборний 151 виділяється близько 141 млн грн. Там всього 24 квартири. За ці кошти можна придбати близько 150 квартир на вторинному квартир!

Схоже, що більшість будинків будуть відновлені лише на папері. Адже програмою не передбачено ні строків виконання робіт, а ні джерел їх фінансування!

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/glavnoe/u-zaporizhzhi-zaversheno-konservatsiiu-shche-odnoho-zruynovanoho-rosiianamy-budynku.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top