Вирішили не турбувати президента: депутати Запорізької міськради не підтримали звернення щодо заборони РПЦ

Сьогодні, 27 квітня, відбулася 18-та сесія Запорізької міської ради. Одне з питань, яке розглядали депутати, стосувалося УПЦ МП. А саме, звернення до президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України та голів місцевих адміністрацій щодо заборони в Україні російської православної церкви.

Відповідне звернення підготували представники “Європейської солідарності”. Питання було включено в порядок денний, але більшість місцевих депутатів не підтримали ініціативу, про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила депутатка Галина Гончаренко.

Маю погану новину! Хоча — це не є новиною, на жаль. Депутати Запорізької міської ради на 18-й сесії знову провалили голосування щодо заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій. Чому, спитаєте? Бо — «недоречно, необгрунтовано, потрібні виклики, не варто турбувати президента такими питаннями під час воєнного стану, і взагалі — у нас свобода слова, совісті та віросповідання……»

Зауважимо, це вже не вперше, коли в Запоріжжі намагаються припинити діяльність УПЦ МП, але деяким місцевим депутатам щоразу щось заважає. Для прикладу, петиція Ольги Котузняк про розірвання всіх договорів міста Запоріжжя із запорізькою єпархією УПЦ МП за день набрала необхідну кількість голосів.

В українських областях масово відмовляються від УПЦ МП. Діяльність проросійських церков вже заборонили у низці областей (Житомирщина, Суми, Чернівці, Бровари, Волинь, Рівненщина, Хмельниччина, Львівська, Житомирська, Вінницька та Тернопільска області).

Нагадаємо, митрополит Лука був пов’язаний з низкою скандалів та просував відверто проросійські наративи на своєму Телеграм-каналі. “Україна давно знаходиться під зовнішнім впливом”, а саме — НАТО та Америки. “Америка воює з росією руками громадян України”. Звісно, не обійшло без згадок про ЛГБТ. “ПАРЄ прийняла резолюцію, яка, по суті, оголошує терор всім, хто проти ЛГБТ”.

Минулого року фракція «Європейська Солідарність» міськраді пропонувала звернутись до центральної влади з ініціативою заборони діяльності рпц та залежних від неї організацій. Однак більшість депутатів не підтримали пропозицію.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/vyrishyly-ne-turbuvaty-prezydenta-deputaty-zaporizkoi-miskrady-ne-pidtrymaly-zvernennia-shchodo-zaborony-rpts.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top