На Запоріжжі вдалося нейтралізувати агентуру фсб. Зловмисники займалися підготовкою терактів

Зловмисники займались підготовкою терактів проти командного складу Сил оборони та співробітників СБУ, які знаходилися на території Запорізької області, і залучались до виконання бойових завдань на південному фронті, повідомляє пресслужба СБУ.


За даними слідства, два проросійськи налаштованих мешканці Запоріжжя свідомо надали згоду спецслужбами країни-агресора в проведені підривної діяльності проти України, повідомляє Запорізька обласна прокуратура.



Російська агентура збирала «погодинну» інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників.

Отримані відомості передавали до фсб у вигляді електронних геолокацій, медіафайлів і текстових повідомлень через закритий чат у месенджері Телеграм.

За координатами ворожих агентів окупанти хотіли здійснити прицільні удари крилатими або балістичними ракетами.

За свою “роботу” зрадники отримали 4 тисячі доларів “авансу”.

Одним з учасників групи був колишній військовий, а іншим – особистий водій місцевого високопосадовця-чиновника.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КК України.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  двом громадянам повідомлено  про підозру у державні зраді, вчиненої в умовах воєнного стану групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, російські нацисти планують створити спеціальні табори для чоловіків призовного віку на тимчасово окупованих територій Запорізької області.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/na-zaporizhzhi-vdalosia-neytralizuvaty-ahenturu-fsb-zlovmysnyky-zaymalysia-pidhotovkoiu-teraktiv.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top