Ситуація на Запоріжжі щодо російського вторгнення станом на 8 червня

Противник 470 добу веде повномасштабну  збройну агресію проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив 149 обстріл позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  у районі населених пунктів ОЛЬГІВСЬКЕ, ПОЛТАВКА, ОМЕЛЬНИК, ЩЕРБАКИ, СТЕПОВЕ, МАЛІ ЩЕРБАКИ, ЧЕРВОНЕ, МАЛИНІВКА, КАМ’ЯНСЬКЕ, ГУЛЯЙПОЛЕ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, ЧАРІВНЕ, ГУЛЯЙПІЛЬСЬКЕ, НОВОАНДРІЇВКА, БІЛОГІР’Я, ТЕМИРІВКА.

Надійшло 19 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті військовослужбовцями рф.

Нагадаємо, за «вирішення питання» щодо виготовлення фіктивної довідки про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку мешканець Запоріжжя надав службовцю 4 000 доларів США. Хабародавця затримали на гарячому.

На початку квітня 29-річному чоловіку вручили повістку, відповідно до якої він мав з’явитися у розпорядження до одного з районних терцентрів комплектування та соціальної підтримки. Після отримання виклику громадянин звернувся до свого знайомого, який є службовою особою, з проханням допомогти уникнути призову до військової служби через хабар. Про протизаконні наміри зловмисника службовець повідомив правоохоронцям.

Фігуранта затримали на гарячому – під час передачі службовцю неправомірної вигоди у сумі 4 тисяч доларів США. На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».  За вчинене зловмиснику може загрожувати до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/sytuatsiia-na-zaporizhzhi-shchodo-rosiyskoho-vtorhnennia-stanom-na-8-chervnia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top