рф розпочала «суд» над полоненими українським військовими, які були на «Азовсталі»

рф розпочала «суд» над полоненими українським військовими, які були на «Азовсталі»

КИЇВ. 15 червня. УНН. В росії розпочався так званий «суд» над 22 українськими полоненими військовими з «Азовсталі», які захищали Маріуполь та потрапили у полон у травні 2022 року. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.  Деталі
У росії, українським військовим, які захищали Маріуполь від збройної агресії рф та потрапили в російський полон, у травні 2022 року, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 15 років або довічне ув’язнення.
російська влада визнала батальйон «Азов» «терористичним угрупованням». рф висунула українським військовим звинувачення в участі в «терористичній організації» та участі в діях, спрямованих «на повалення підтримуваної росією влади в Донецькій області».
За даними DW, з 24 осіб, яким у рф висунули звинувачення, двоє згодом було обміняно на російських військовополонених. Вісім із 22 підсудних — жінки, які, як повідомляється, працювали кухарями в полку «Азов».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Маріуполі партизани закликають росіян здаватись, містян просять поширити заяву — радник мера

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Україна, полонені, війна

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/258024/rf-rozpochala-sud-nad-polonenimi-ukrainskim-vijskovimi-jaki-buli-na-azovstali

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top