Для наповнення Каховського водосховища хоча б на метр підуть місяці — Укргідроенерго

Для наповнення Каховського водосховища хоча б на метр підуть місяці — Укргідроенерго

КИЇВ. 16 червня. УНН. Для наповнення Каховського водосховища хоча б на метр після підриву дамби, за прогнозами, потрібні будуть місяці. Про це повідомили в Укргідроенерго у п’ятницю, пише УНН. Цитата
«За прогнозами фахівців, для наповнення Каховського водосховища хоча б на метр — будуть необхідні місяці», — ідеться у повідомленні.
Деталі
Як повідомляється, середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС наразі дорівнює 13,44 м БС (Балтійської системи висот).
За інформацією Укргідрометцентру, у створі поста Херсон продовжується стабільний спад інтенсивністю 2-5 см за годину.»За добу рівень води знизився на 37 см. І станом на 8:00 16 червня становить — 1,67 м БС», — повідомили у компанії.
Протягом поточної доби нижче Каховської ГЕС, як зазначається, триває спад рівнів води на 1-10 см за годину з утриманням затоплень.
Укргідроенерго та проєктний інститут продовжують працювати над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища після деокупації.
Доповнення
6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.
За оцінками, з Каховського водосховища після підриву дамби ГЕС втрачено понад 72% води.

Джерело:
УНН

Теги: дамба, Каховське водосховище, війна, Каховська ГЕС

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/258059/dlja-napovnennja-kahovskogo-vodoshovishha-hocha-b-na-metr-pidut-misjaci-ukrgidroenergo

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top