Саудівська Аравія та росія скорочують видобуток нафти, намагаючись підняти ціни

Саудівська Аравія та росія скорочують видобуток нафти, намагаючись підняти ціни

КИЇВ.4 липня. УНН. Саудівська Аравія оголосила про продовження скорочення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу, росія також скоротить видобуток на 500 тисяч барелів на добу, повідомляє АР, пише УНН. Деталі
Саудівська Аравія збереже запущене в липні скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу до серпня. Країна видобуватиме близько 9 млн барелів на день, що є найнижчим показником за кілька років, і все це заради вищих цін.
російський віцепрем’єр-міністр олександр новак заявив, що рф також скоротить видобуток додатково на 500 000 барелів на день у серпні. У поєднанні з попередніми скороченнями видобуток у росії в серпні скоротиться на 1 млн барелів на день.Після оголошення про скорочення, ціни на нафту підвищилися: нафта Brent зросла на 0,9% до $76,12 за барель станом на 11:27 ранку в Лондоні.
Очікувалося, що цього року ціни на нафту зростуть, але натомість вони впали приблизно на 11% через побоювання щодо міцності економіки в міру зростання процентних ставок.
Додамо
Те, що саудівці вважали необхідним ще одне скорочення, підкреслює невизначеність перспектив попиту на пального в найближчі місяці, пише АР. Їм потрібні стійкі високі доходи від нафти для фінансування амбітних проектів розвитку. росія ж прагне витратити свої прибутки на оплату війни проти України. Через західні санкції москва змушена продавати свою нафту зі знижкою в Китай та Індію. За оцінками Міжнародного енергетичного агентства у звіті минулого місяця, приблизний експортний дохід у травні впав на 1,4 мільярда доларів до 13,3 мільярда доларів, що на 36% менше, ніж рік тому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження в дії: росія призупинила перевантаження нафту між танкерами поблизу Іспанії – Bloomberg

Джерело:
УНН

Теги: Росія, Саудівська Аравія, ціни, видобування, нафта

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/258525/saudivska-aravija-ta-rosija-skorochujut-vidobutok-nafti-namagajuchis-pidnjati-cini

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top