У власність громади повернули земельну ділянку у затишному передмісті Запоріжжя

Запорізьким районним судом Запорізької області задоволено позов прокуратури в інтересах Запорізької облдержадміністрації.  Визнано недійсними свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу та  повернуто у власність держави земельну  ділянку лісового фонду вартістю понад 1,2 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2018 році приватний нотаріус посвідчив договір  купівлі-продажу землі, розташованої у селі Володимирівське Запорізького району. Під час укладання угоди ця ділянка вже вибула з власності держави на підставі фіктивних документів та перебувала у незаконному володінні її попереднього власника.

Спірна ділянка належить до земель лісогосподарського призначення і не могла бути передана у приватну власність під житлову та громадську забудову без її вилучення у лісомисливського господарства у встановленому законом порядку. Це стало підставою для представництва прокурором інтересів держави в суді.

За інформацією Дніпровської окружної прокуратури міста Запоріжжя, а за фактом використання підроблених документів розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 КК, яке триває…

***

Нагадаємо, російська окупаційна влада продовжує «націоналізувати» бази відпочинку в Кирилівці, Приморську та Бердянську. Другий рік поспіль в окупованих курортних населених пунктах немає туристів, а отже, і немає заробітку у місцевих жителів. Через це люди виїжджають на підконтрольну Україні територію.

На сьогодні російські окупаційні війська «віджали» всі бази відпочинку в Кирилівці та змінили їхнє цільове призначення: з туристичних на військові. Сьогодні можна побачити безлюдний курорт та Азовське море без людей на пляжі.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/u-vlasnist-hromady-povernuly-zemelnu-dilianku-u-zatyshnomu-peredmisti-zaporizhzhia.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top