Депутат-військовий з Запоріжжя розповів про штурм ворожих позицій

Депутат фракції «Європейська Солідарність» у Запорізькій міській раді Андрій Согорін, який нині боронить Україну у лавах Нацгвардії, виклав у соцмережі розповідь свого товариша по службі.

«Поїхали на штурм на БТРі. Беремо розгон, дві хвилини і відчуваємо грохот, іскри, дим — скоріш за все попали. Старший групи кричить «стрибаємо», відчиняємо дверцята та на повному ходу десантуємость.

БТР їде далі, зверху дим, бере розворот та їде обратно, мімо летить ракета. Як потім сказав командир БТРу — попав ПТУР, але пощастило, поки він дав команду на перевірку екіпажу, всі вже пригнули.
Перевірили себе, все начебто в порядку, вирішили рухатись далі.

Десантувались недалеко від ворожих позицій, нас побачили та почали стріляти з ПК. Врятувало те, що висока трава, повзти можна було, піднятись — ні. Бачив як пилюка від куль рядом підіймається. Якось до посадки доповзли, через деякий час наші під’їхали з іншого підрозділу з іншого боку посадки на Хаммерах. Питають «вас тут не повинно бути», пояснили як так вийшло.

Тут бачимо, зеркало на Хаммері відпадає, знову кулемет працює, пацани поїхали, ми залишилсь. Як тільки хоч трохи окопали позиції — над нами завіс дрон та по нам почав працювати міномет. Міна десь метрів 6 вдарила, добре що хоч щось викопав, врятувало.

Залишились в посадці на ніч, десь кожну годину кулемет стріляв. Зранку побач що на руці пятно — клєщ. По ітогу мене з укусом кліща евакуювали до полікліники. Ні ракети, ні міни, ні кулі, а саме кліщ мене зкосив. Вилікували від кліща, знову туди ж, трохи просунулись. Тільки приїхав, один день і на позиції прилетів НУРС, десь метрів в 10 від мене. Вибуховую хвилею мене закинуло в окоп, втратив свідомість, евакуювали з контузією», — пересказав розповідь бійця у себе на сторінці Андрій Согорін.

Крім того, нацгвардієць додав: «Нічого не додав. Як думаєте можна фільм знімати по розповіді? Чи може держава фінансувати такі фільми? Вийде точно краще ніж серіал про Поворознюка».

Источник: https://forpost.media/vijna/deputat-viyskovyy-z-zaporizhzhia-rozpoviv-pro-shturm-vorozhykh-pozytsiy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top