У Запорізькому регіоні виявлено 1500 держзрадників та колаборантів. Відео

Після початку повномасштабного вторгнення перед СБУ постали нові виклики, які змінили формат і темпи роботи та збільшили рівень навантаження на слідчих. Зокрема в умовах війни співробітники СБУ ведуть системну боротьбу з внутрішнім ворогом, виконують антитерористичні та контрдиверсійні завдання, викривають злочини російського окупанта проти цивільного населення.

Про це розповів начальник слідчого відділу УСБУ в Запорізькій області Іван Кольц.

Як зазначив полковник Іван Кольц, правоохоронці працюють над викриттям всіх посібників держави агресора, які виконують злочинні вказівки окупантів, повідомляють про місця дислокації ЗСУ та пересування української військової техніки, а також сприяють проведенню заходів примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях регіону.

«Наразі в регіоні вже виявлено 1500 державних зрадників, диверсантів та колаборантів. Співробітники СБУ працюють над тим, щоб всіх, хто за власним бажанням йде на співпрацю з ворогом, було притягнуто до відповідальності», — зазначив полковник.

Наразі зареєстровано близько 8000 кримінальних проваджень щодо порушення збройними силами рф законів та звичаїв війни. Вони стосуються обстрілів та руйнувань об’єктів цивільної інфраструктури, вбивства мирного населення, розграбування майна, заходів примусової паспортизації і депортації громадян України на територію країни-агресорки.

«Звертаюсь до жителів Запорізького регіону! СБУ збирає доказову базу, щоб притягнути до відповідальності всіх винних. Якщо ви володієте інформацією щодо воєнних злочинів рф проти цивільного населення та військовополонених, пособників ворога або інтернет-агентів, які «зливають» окупанту важливі дані, повідомляйте про це на гарячу лінію або до чат-бота», — наголосив Іван Кольц.

Телефон гарячої лінії Управління СБУ в Запорізькій області: (061) 239-60-40.

Чат-бот «Стоп окупант». 

Источник: https://forpost.media/novosti/u-zaporizkomu-rehioni-vyiavleno-1500-derzhzradnykiv-ta-kolaborantiv-video.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top