Запорізький і Мелітопольський митрополит Лука звернувся до вірян після допиту в Нацполіції

Сьогодні, 9 серпня, Запорізький і Мелітопольський митрополит Лука звернувся до вірян у соціальних мережах після проходження допиту в Національній поліції. Він повідомив, що його було викликано на допит співробітниками Служби безпеки України, а пізніше виявилося, що допит проводив слідчий Національної поліції.

Митрополит Лука розповів про це у своєму зверненні на своєму Телеграм-каналі.

Владиці йде на зустріч звинувачення згідно зі статтею 161 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення рівноправності громадян на підставі расової, національної належності або релігійних переконань.

«Мене допитував слідчий Національної поліції. У зв’язку з тим, що проти мене порушено кримінальну справу за статтею 161, що я, начебто, розпалюю релігійну ворожнечу.

Мені показали експертний висновок, філологічний висновок (уточнив він). Можливо ця людина і розбирається у філології, але людина взагалі не розбирається у питаннях богослів’я, канонів церкви, а також питаннях фізіології та життя церкви», — розповідає.

Крім того, митрополита запитали про Томаса та керівника структури, яка отримала це питання. Митрополит Лука цього разу вирішив утриматись від своїх минулих заяв. Він сказав тільки, що є церкви, які його визнають, а є які не визнають. Він також наголосив, що «нікого не ображав».

Нагадаємо, митрополит Лука потрапив під санкційні списки Ради національної безпеки і оборони України.

Він ще жодного разу не визнав росію країною-агресором. Навпаки, за версією митрополита, “Україна давно знаходиться під зовнішнім впливом”, а саме — НАТО та Америки. “Америка воює з росією руками громадян України”. Звісно, не обійшло без згадок про ЛГБТ. “ПАРЄ прийняла резолюцію, яка, по суті, оголошує терор всім, хто проти ЛГБТ”.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizkyy-i-melitopolskyy-mytropolyt-luka-zvernuvsia-do-virian-pislia-dopytu-v-natspolitsii.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top