Запорізькі депутати все ж таки вирішили розібратися з «Мунвартою»

Члени постійної комісії з питань бюджету та фінансів Запорізької міськради розглянули петицію «Про внесення змін щодо діяльності «Муніципальної варти» міста Запоріжжя під час військового стану». Суть петиції полягає в тому, щоб заборонити діяльність цього комунального підприємства під час війни, а фінансування направити на підтримку родин, що постраждали внаслідок російської агресії.

Як передає 061, депутати запропонували детально дослідити кошторис КП «Муніципальної варти» (а це близько 10 млн грн) на цей рік та потім прийняти рішення.

«Я пропоную підняти протокол засідання тієї комісії, запросити керівника та профільного заступника міського голови, щоб взагалі зрозуміти про доцільність та ефективність діяльності цієї організації. Я вважаю, що вона потрібна, але або ж з трошки іншим функціоналом, бо досі ми витрачаємо кошти на охорону об’єктів, залучаючи сторонні організації», — прокоментував депутат Генадій Наумов.

На заступному засіданні бюджетної комісії департамент фінансів має надати план заслуховування фінпланів комунальних підприємств. Депутати наголосили на тому, аби в числі перших була КП «Муніципальна варта», яка б прозвітувала про свою роботу з дня створення з поясненням щодо діяльності у сфері охорони майна.

Нагадаємо, інспектори КП «Муніципальна варта» проводять у Запоріжжі серед іншого рейди щодо боротьби з тютюнопалінням. Містян, які палитимуть у заборонених місцях – штрафуватимуть. Порушників можуть оштрафувати на суму від 51 до 171 грн. За повторне порушення доведеться сплатити від 170 до 340 грн.

Цікаво, що самі «борці», не зважають на заборону щодо куріння сигарет у громадських місцях — палять на лавці в парку. Ось відео цього опублікувала запоріжанка.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/zaporizki-deputaty-vse-zh-taky-vyrishyly-rozibratysia-z-munvartoiu.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top