В Запоріжжі грали на барабанах! Аби розвантажитись та покреативити

Власні мелодії, ігри та звучання цього музичного інструменту відбулось в Women Safe Spaces Zaporizhzhia — просторі для підтримки жінок під час війни. Понад 30 жінок різних професій та соціального статусу, включаючи ВПО на декілька годин стали однією дружньою командою.

Переселенка Оксана з Міста Нова Каховка вперше тримає в житті в руках барабан. Каже це добре допомагає звільнити думки про втрачений дім та загиблих близьких. «Мені зараз нічого не страшно, після того, що я там побачила більше року тому. Тому зараз доторкнутись та вивчити щось нове для мене як своєрідний вхід до нового життя», — розповідає жінка.

Барабани були обрані не випадково. Це перший інструмент який опанувала людина і який майже завжди з нею був поруч, розповідає тренер з барабаном терапії Денис Васильєв.

«Це такий інструмент який найстаріший і найпростіший. Але він може давати безліч звуків різної тональності та «міці З ним можна креативити», — ділиться чоловік.

Жінки охоче грали, на барабанах, підтанцьовували, та навіть створювали власний музичний супровід під пісні в невеличких групах.

Директорка ГО «УкрПростір в Запоріжжі» Наталя Селюкова розповідає що організація існує вже 16 років, а з 14 року почали опікуватися ще й питанням інтеграції внутрішньопереміщених осіб.
«Ми працюємо в багатьох напрямках. І займалися і арттерапією і багато чим іншим. Але сьогодні вирішили бути в тренді і зробити щось незвичайне» -, підсумовує пані Наталя.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/v-zaporizhzhi-hraly-na-barabanakh-aby-rozvantazhytys-ta-pokreatyvyty.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top