Незабаром українці зможуть анонімно повідомляти про факти корупції за винагороду

На початку вересня в Україні планують запустити портал, через який можна буде анонімно повідомляти про факти корупції, які вдалося зафіксувати.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на голову НАЗК Олександра Новікова.

«У вересні, сподіваємось, у перших числах, Національне агентство (з питань запобігання корупції — ред.) запустить портал викривачів», — сказав він.

Новіков пояснив, що йдеться про спеціальний ресурс, який забезпечить анонімне надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх компаніях, які потраплятимуть або її керівникам, або уповноваженим із запобігання корупції, а також правоохоронним органам, як НАБУ, ДБР, НАЗК та Нацполіції.

Він зазначив, що портал врахує рекомендації ЄС і досвід інших держав із побудови взаємодії з викривачами.

«Дуже важливою є культура викривання, тому що без відповідальних громадян, якими є викривачі, ми не побудуємо нульову толерантність до корупції», — сказав він.

Новіков зауважив, що анонімні викривачі зможуть отримати 10% від предмета корупційного правопорушення після рішення суду. При цьому розмір винагороди не може бути понад 14 млн гривень. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Названо суму компенсації за пошкоджене житло, яку отримали жителі Запоріжжя Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/nezabarom-ukrayintsi-zmozhut-anonimno-povidomlyati-pro-fakti-koruptsiyi-za-vinagorodu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top