Прикордонники отримають доступ до реєстру призовників: для чого потрібні ці зміни

Українським прикордонникам нададуть доступ до реєстру призовників. Нові правила планують запровадити найближчим часом.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на заяву речника ДПСУ Андрія Демченка, яку він зробив ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

Ці зміни запроваджують, щоб спрости та прискорити процедуру перевірки документів у призовників під час перетину кордону.

«Як тільки все це буде протестовано і напрацьовано, фактично надалі наші інспектори зможуть буквально в режимі онлайн перевірити ту чи іншу особи, чи дійсно їй військкоматом до прикладу видавався той чи інший документ, який дає право на перетин державного кордону», — пояснив Демченко.

Також він зазначив, що співпраця ДПСУ та Міноборони дозволить більш ефективно протидіяти спробам використання підробних документів.

Нагадаємо, що повнолітні чоловіки, які не зняті з військового обліку не можуть вільно перетинати кордон під час діє воєнного стану.

Для військовозобов’язаних громадян, які намагатимуться незаконно перетнути кордон, передбачені наступні види покарання:

штраф у розмірі від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3 400 до 8 500 грн) адміністративний арешт строком до 15 діб

Також громадяни отримають покарання, якщо спробують перетнути кордон поза межами пункту пропусків або з підробленими документами. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

На Запоріжжі працівник військкомату перейшов на бік ворога Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/prikordonniki-otrimayut-dostup-do-reyestru-prizovnikiv-dlya-chogo-potribni-tsi-zmini/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top