Що будуть робити росіяни після втрати Роботиного: оцінки експерта

Костянтин Машковець із групи «Інформаційний опір» проаналізував ситуацію на Запорізькому напрямку після останніх успіхів ЗСУ.

Допис експерт опублікував в своєму Фейсбуці.

Оглядач зазначив, що на Токмацькому напрямку, після втрати с.Роботине противник посиленно готується до оборони с.Новопрокопівка, стягуючи туди додаткові сили та засоби.

Згідно з огляду експерта, можна зробити кілька висновків:

Ситуація оборони та атаки: Противник, що втратив контроль над с. Роботине, концентрує свої сили в обороні с. Новопрокопівка. ЗСУ активно рухаються вперед, підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії і морської піхоти взяли участь у боях. Противник зазнає серйозних труднощів зі збереженням боєздатності своїх підрозділів.Рух ЗСУ: ЗСУ просуваються від с. Роботине до північних хат с. Новопрокопівка, загострюючи положення противника. Рух ЗСУ здійснюється в двох напрямках, що створює тиск на оборону противника.

Так, відстань між передовими позиціями ЗСУ в районі с.Роботине та першими (північними) хатами с.Новпрокопівка, які займають підрозділи противника, становить меньше 2-х км. Більше того, східніше селища передові підрозділи ЗСУ продовжуть рухатись вздовж перших позицій головного рубежу оборони противника, розшируючи ділянку «дотику» з ними.

3. Противник потребує підсилення: Противник зазнає кризи в обороні та недостатку боєздатних підрозділів. Введені в бій нові підрозділи, але вони поки не можуть повністю зупинити продвиження ЗСУ.

Однак, сподіватися на те, що у противника на цьому напрямку щось «посипеться найближчим часом, як це вже поспішають робити окремі експерти, навряд чи варто. Більше того, місцями, противник навіть намагаться контр-атакувати (наприклад, в районі с.Новопокровка), — зазначає Машковець

4. Перспективи дій ЗСУ: ЗСУ використовують можливість для виклинення передових підрозділів між противниковими позиціями. Це дозволяє діяти в обох напрямках та змушує противника перерозподіляти сили.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Акцент, було опубліковано вражаюче відео евакуації бійцями перших 6 мешканців Роботиного на підконтрольну Україні територію.

Також у Генштабі повідомили, що в напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки у Запорізькій області наші воїни мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противник, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/shho-budut-robiti-rosiyani-pislya-vtrati-robotinogo-otsinki-eksperta/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top