Британська розвідка прокоментувала сутичку з українським катером та російським літаком у Чорному морі

Британська розвідка прокоментувала сутичку з українським катером та російським літаком у Чорному морі

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Міністерство оборони Великої Британії у черговому звіті на основі розвідданих прокоментувало сутичку з українським катером та російським літаком у Чорному морі, пише УНН. Деталі
«На тлі того, як напруженість у Чорному морі залишається високою, відбулися сутички між морськими та повітряними силами навколо стратегічно важливих газових та нафтових платформ між Кримом та Одесою», — ідеться у звіті.
МО Британії згадало про епізод, який стався минулого тижня за участю російського бойового літака та українського військового катера.
Платформи, зазначено у звіті, експлуатуються компанією «Чорноморнафтогаз», яку захопили проросійська окупаційна влада в Криму під час анексії 2014 року.
Британська розвідка вказує, що платформи пов’язані з цінними вуглеводневими ресурсами. «Однак, як і острів Зміїний на заході, вони також можуть використовуватися як передові бази розгортання, посадкові майданчики для гелікоптерів і для розміщення ракетних систем великої дальності», — вказали у МО Британії.
Нагадаємо
ГУР МОУ повідомило, що Сили безпеки й оборони України завдали удару по ворожому літаку в Чорному морі поблизу острова Зміїний — українська ракета пошкодила російський борт, який одразу ж залишити місце події.
Як вказали у розвідці, ворожа пропаганда поширила фейк про нібито ураження та затоплення українського катера. Насправді російська ракета впала у воду — жодної шкоди українським військовим завдано не було, зазначили у ГУР.

Джерело:
УНН

Теги: Чорне море, війна, розвідка

Повернутися до списку

Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/259853/britanska-rozvidka-prokomentuvala-sutichku-z-ukrainskim-katerom-ta-rosijskim-litakom-u-chornomu-mori

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top