Стало відомо, скільки запорізьких школярів перебувають закордоном

У мерії Запоріжжя під час наради обговорили початок навчального року в місті. Школярі, учні дитячих садків і студенти продовжать навчання у дистанційному форматі.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на прес-службу міської ради.

Як повідомила директорка департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк, через війну кількість учнів у запорізьких школах постійно змінюється.

На кінець минулого навчального року нараховувалося понад 63 тис. учнів, 18 тис. дошкільнят та понад 16 тис. вихованців позашкілля. Понад 17 тис. учнів та близько 5 тис. дошкільнят знаходилися закордоном та отримували освіту в різних форматах.

Минулого року до навчання в закладах освіти Запоріжжя долучилися майже 4 тис. дітей з родин ВПО, з них — 396 дітей дошкільного віку.

Війна також вплинула і на педагогічний склад галузі освіти міста. Так, за період дії воєнного стану до роботи в навчальних закладах Запоріжжя приєдналися 268 переселенців. Крім того, 76 працівників галузі освіти пішли добровольцями захищати Україну, з них — 29 педагогів.

Серед добровольців — вчитель інформатики Запорізької гімназії №89, який після поранення взяв участь у відборі всеукраїнських змагань та на сьогодні представляє збірну «Ігор Нескорених».

На жаль, внаслідок обстрілів міста у 2022 році пошкоджень зазнали 42 будівлі закладів освіти, у 2023 – 13. Проте, заклади освіти готуються до нового навчального року. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

У Запоріжжі ухвалили остаточне рішення щодо формату навчання: подробиці Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/stalo-vidomo-skilki-zaporizkih-shkolyariv-perebuvayut-zakordonom/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top