Уряд встановив стандарти для місць проживання внутрішньо переміщених осіб

Уряд ухвалив постанову, яка встановлює вимоги до облаштування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Ця постанова має на меті покращити умови проживання ВПО та забезпечити їх життєзабезпечення. Основні положення постанови включають наступне:

Розділення приміщень на місця загального користування та облаштовані ліжко-місця.
Встановлення вимог до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця та обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами та іншими зручностями.
Обласні та Київська міська військові адміністрації зобов’язані привести умови місць тимчасового проживання у відповідність до затверджених стандартів протягом шести місяців.
Здійснення моніторингу стану та облаштування місць тимчасового проживання військовими адміністраціями. Такий моніторинг буде проводитися один раз на 6 місяців.

Ця постанова була розроблена Мінреінтеграції на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року і спрямована на покращення умов тимчасового проживання ВПО в Україні.

За інформацією пресслужби Мінінтеграції.

Источник: https://forpost.media/novosti/uriad-vstanovyv-standarty-dlia-mists-prozhyvannia-vnutrishno-peremishchenykh-osib.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top