Українські війська прорвали першу лінію оборони на Запорізькому напрямку — Тарнавський

«У нас все попереду»: Україна прорвала першу лінію оборони російської фортеці
В ексклюзивному інтерв’ю провідний український генерал каже, що його війська здійснили важливий прорив під Запоріжжям

Українські війська рішуче прорвали першу оборонну лінію Росії поблизу Запоріжжя після тижнів кропіткого розмінування, і очікують швидшого успіху, оскільки вони тиснуть на слабшу другу лінію, заявив генерал, який очолює південний контрнаступ.

Інтерев’ю для theguardian.

Бригадний генерал Олександр Тарнавський підрахував, що Росія присвятила 60% свого часу та ресурсів будівництву першої лінії оборони і лише по 20% кожної лінії другої та третьої лінії, оскільки Москва не очікувала, що українські сили пройдуть.

«Ми зараз знаходимося між першою і другою лініями оборони», — сказав він у своєму першому після прориву інтерв’ю «Обозревателю». За його словами, зараз українські війська висуваються з обох сторін пролому та зміцнюють свій контроль на території, захопленій під час останніх боїв. «В центрі наступу ми завершуємо знищення підрозділів противника, які прикривають відхід російських військ за другий рубіж оборони». Величезне мінне поле заблокувало українські війська на кілька тижнів, поки піхотні сапери повільно розчищали піший штурмовий шлях. За його словами, російські війська «просто стояли і чекали на українську армію», відбиваючи машини снарядами та безпілотниками. Але тепер цей бар’єр подолано, росіяни були змушені до маневрів, а українці повернулися на своїх танках та іншій бронетехніці. Ознакою того, що Москва відчуває тиск, вона передислокувала війська на територію з лінії фронту в окупованій Україні – Херсон на заході та Лиман на північний схід – а також з території Росії, сказав він. «Противник підтягує резерви не лише з України, а й з Росії. Але рано чи пізно у росіян закінчаться всі найкращі солдати. Це дасть нам поштовх атакувати більше і швидше», – сказав Тарнавський. «Все у нас попереду». Источник: https://forpost.media/novosti/ukrainski-viyska-prorvaly-pershu-liniiu-oborony-na-zaporizkomu-napriamku-tarnavskyy.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top