Хто з українців може отримати до 500 тисяч гривень матеріальної допомоги: детально

Підприємці, які обладнають відповідні робочі місця для осіб з інвалідністю, можуть розраховувати на фінансову підтримку з боку держави. Схожі умови заохочення пропонують і громадським організаціям, які надають послуги таким людям: на них очікують грошові виплати у розмірі 500 тисяч гривень.

На сайті Міністерства соціальної політики України йдеться про те, що у конкурсі на отримання коштів можуть взяти участь громадські об’єднання, які більше року провадять статутну діяльність і надають соціальні послуги за місцем проживання, повідомляє «Акцент».

В умовах повномасштабного вторгнення значно більша кількість людей потребує підтримки та допомоги, особливо це стосується найвразливіших категорій населення. Тому держава залучає громадські організації для спільної взаємодії в цьому напрямі, фінансуючи надання ними соціальних послуг,пояснила заступниця очільниці міністерства Уляна Токарєва.

Які послуги надають такі організації

соціальний супровід сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах;підтримане проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю;домашній догляд;денний догляд;натуральна допомога (надання необхідних товарів та послуг для комфортного побуту);соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;соціальна адаптація;переклад жестовою мовою;фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями. ЯКІ ДІЇ ПОТРІБНО ВИКОНАТИ, ЩОБ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ НА ОТРИМАННЯ ВИПЛАТИ

До 7 вересня організація повинна подати заяву та опис свого проєкту (в якому слід розповісти про умови дотримання безпеки учасників проєкту та втілення проєкту в разі зміни безпекової ситуації в умовах воєнного стану) через електронну систему проведення конкурсу (програмний модуль “Е-Конкурси” платформи “ВзаємоДія”). Під час реєстрації учаснику автоматично буде присвоєно унікальний код реєстрації.

Список необхідних для подачі документів:

оригінали кошторисів витрат, необхідні для виконання проєкту;копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;копію установчих документів громадського об’єднання (статут/положення);копію витягу з Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Куди надіслати скановані документи:

фізична адреса: вул. Фролівська 6/8, корпус 15А, м. Київ, 04070;електронна адреса: (info@ispf.gov.ua).

Уся додаткова інформація за номером: (044) 293 17 63. Чи на електронну пошту: vvgoi@ispf.gov.ua. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/hto-z-ukrayintsiv-mozhe-otrimati-do-500-tisyach-griven-materialnoyi-dopomogi-detalno/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top