Уряд повідомив українцям про тарифи на новий опалювальний сезон

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що уряд забезпечить незмінність тарифів на тепло для населення протягом нового опалювального сезону. Він зазначив це під час засідання 22 серпня.

«Ціна на газ, тепло та гарячу воду залишиться незмінною до кінця опалювального сезону. «Нафтогаз» продовжить постачати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 тисячі гривень за тисячу кубічних метрів. Уряд продовжив дію ПСО на ринку природного газу до середини квітня 2024 року».

Станом на сьогодні підготовка до осінньо-зимового періоду вже у фінальній стадії:

➡️ АЕС: Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два будуть готові до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт.

➡️ ТЕС: Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які нададуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.

➡️ ТЕЦ: Майже 80% обладнання відремонтовано, інтенсивні ремонти тривають і завершаться вчасно. ➡️ ГЕС: Відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.

За даними Міненерго, загалом у систему вже додано 804 МВт із запланованих додаткових 1,7 ГВт потужностей.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp Источник: https://forpost.media/novosti/uriad-povidomyv-ukraintsiam-pro-taryfy-na-novyy-opaliuvalnyy-sezon.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top