В міськраді розглянули вимогу батьків не переривати онлайн-навчання під час повітряних тривог

Запоріжці ініціювали вирішення проблеми щодо навчання дітей онлайн під час сигналу «Повітряна тривога» в Запорізькій області. Звісно, враховуючи ситуацію у місті. Головна претензія батьків – від постійного переривання навчального процесу суттєво погіршується якість освіти. Петиція всього лише за два дні набрала необхідну кількість голосів, тож найближчим часом вона буде розглянута на сесії міськради. Вчора питання обговорили на депутатській комісії з питань освіти, науки, молоді, спорту та туризму. Депутатка Запорізької міської ради фракції «Європейська Солідарність», членкиня комісії Галина Гончаренко зазначила, що наразі фахівці займаються розробкою оптимального алгоритму отримання освіти запорізькими дітьми, тож результати можуть бути винесені вже на найближче засідання сесії.
«Поки наша область та м Запоріжжя, знаходяться в зоні ураження ворожою артилерією та КАБ, ми не повинні, не можемо, та не будемо ризикувати нашими дітьми та нашими педагогами. Але! Освітній процес повинен відбуватися! Так, наше місто перебуває в стані перманентної повітряної тривоги, і це жахливо впливає на можливість дітей набувати знань, та якісної освіти. І це є дійсно дилема: якісна освіта – безпека! На засіданні нашої комісії, ми разом з керівниками Департаменту освіти міського та обласного рівнів намагаємось розробити оптимальний алгоритм отримання освіти нашими дітьми. Саме – безпечного отримання якісної освіти! Тут важливий кожен пункт! При чому необхідно враховувати безпеку вчителів, безпеку дітей, технічні моменти дистанційного викладання, вимоги батьків та законодавчу базу. У нас працюють над цим питанням дійсно класні фахівці! І незабаром ми врегулюємо та доопрацюємо все, що так хвилює наших педагогів, батьків та дітей. Вже на найближчий сесії будуть прийняті відповідні рішення», – запевнила Галина Гончаренко. Розділити повітряні тривоги на міські і обласні – таке вирішення проблеми пропонує завідувач відділенням в медичному коледжі, депутат Запорізької міської ради від «ЄС» Павло Варванський. «Суттєвим полегшенням вкрай складної ситуації в місті могло б бути розділення повітряних тривог місцевого значення. Звісно, коли має місце зліт стратегічної авіації, то це сигнал для всієї країни, ігнорувати його просто злочинно. Проте, коли маємо загрозу для Оріхова, наприклад, то місто б мало нормально працювати. І, навпаки. Тобто, треба з’ясувати можливість саме такого розділення тривог» – говорить освітянин. Поки фахівці напрацьовуватимуть варіанти вирішення питання, освітня комісія попередньо вирішила: за безпеку та безпечне місце, де дистанційно навчається дитина, відповідають її батьки. Безпечні місця для викладачів – на їх вибір: або відремонтовані укриття, звідки вони можуть безпечно, не перериваючись на повітряну тривогу, викладати свій предмет за розкладом. При цьому заклад має забезпечити їм робоче місце, безпечне укриття та технічні умови для роботи. Або, це може бути будь яке інше місце, в якому педагог на свій розсуд зможе комфортно та результативно працювати. «Головне, щоб учні та педагоги були в безпеці, та діти в повній мірі отримували якісну освіту в українській школі. Остаточне рішення та положення буде проголосовано на найближчий сесії Запорізької міської ради», – запевняє Галина Гончаренко.

Нагадаємо, що в Запоріжжі навчання відбувається виключно в дистанційному форматі. Таке рішення було прийняте на місцевому рівні, адже всупереч тому, що Запоріжжя знаходиться в парі десятків кілометрів від фронту, в МОН не заявили про вимогу онлайн-навчання для прифронтових територій, а дали повноваження на місцях обирати формат освіти. Таке ставлення стало причиною маніпуляцій в окремих навчальних закладах, керівники яких готові були нехтувати безпекою запорізьких дітлахів, щоб вийти на офлайн-формат. В липні депутат Запорізької міської ради фракції Павло Варванський направив депутатське звернення до обласної влади з вимогою залишити в Запоріжжі онлайн-навчання.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp Источник: https://forpost.media/novosti/v-miskradi-rozghlianuly-vymohu-batkiv-ne-pereryvaty-onlayn-navchannia-pid-chas-povitrianykh-tryvoh.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top