У Запоріжжі комерсант продав комунальникам неякісний товар на 2 мільйони гривень

Директор приватного підприємства знав, що термін експлуатації протигазів закінчився і вони втратили захисні властивості. Однак, зловживаючи службовим становищем, продав комунальному підприємству  неякісний товар та привласнив понад два мільйони бюджетних коштів.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, встановлено, що 50-річний комерсант уклав договір із комунальним підприємством про постачання засобів індивідуального захисту — протигазів. Завідомо знаючи, що термін експлуатації товару сплив, фігурант реалізував його. У результаті таких протиправних дій комунальному підприємству Запорізької міськради було завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

У межах досудового розслідування зловмиснику було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 КК (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду. За скоєне обвинуваченому може загрожувати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна…

***

Нагадаємо, у Запоріжжі триває збір голосів містян на підтримку петиції під назвою «Вимагаємо розробити і виконати по кожній території, де росте амброзія, план повної її ліквідації». Підтримати петицію можна за посиланням. Щоб петицію розглянули депутати міськради, її повинні підтримати понад 750 запоріжців.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/kriminal/u-zaporizhzhi-komersant-prodav-komunalnykam-neiakisnyy-tovar-na-2-milyony-hryven.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top