Поліцейські викрили керівника особистого добробату гауляйтера на ТОТ Запоріжжя

49-річний житель Мелітопольського району очолив незаконне воєнізоване формування окупантів «ГУП «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова» ВГА Запорожской области». За особистим дорученням Балицького воєнізований підрозділ здійснював функції його особистої охорони та захисту бізнес-інтересів.

Докази зрадництва та причетності до злочинних дій зібрали правоохоронці Запорізької області, повідомляє Акцент.

Оперативники управління карного розшуку ГУНП в області разом із працівниками УСБУ в Запорізькій та Тернопільській областях під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури викрили колаборанта з Мелітопольського району.

У вересні 2022 року очільник окупаційної адміністрації особисто доручив зрадникові створити добровольче воєнізоване формування — нібито для охорони стратегічних об’єктів.

До складу добробату фігурант відібрав прихильників окупаційного режиму – колишніх співробітників правоохоронних органів, бойовиків л/днр та пересічних громадян з хиткою ідеологією.

Насправді «охоронна функція» передбачала рекетирство, захоплення приватних підприємств та залякування місцевих бізнесменів. За безумовне виконання злочинних наказів гауляйтер навіть ініціював перед кремлівськими кураторами нагородження керівника воєнізованого підрозділу «медалью за отвагу».

Цю подію також прокоментував начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько.

Створене начебто як охоронне, НЗФ стало не тільки місцевим карательним підрозділом, а й учасником бойових дій на Запорізькому напрямку. Це не дивує, адже у складі добробату – лише зрадники з числа місцевих, бойовики л/днр. Словом, особи з хиткою ідеологією.
Ми задокументували злочинну діяльність угруповання та встановили особи кожного. Одному з головних ватажків – Євгенові Горлачову вже заочно повідомили про підозру. Для нього покарання буде справедливим і неминучим, — написав він.

21 вересня на підставі зібраних доказівиправоохоронці заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/politsejski-vikrili-kerivnika-osobistogo-dobrobatu-gaulyajtera-na-tot-zaporizhzhya/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top