У Запоріжжі замість обіцяних укриттів встановлять наземні торгівельні кіоски — рішення сесії

Міська влада Запоріжжя планує встановити наземні «мафи-укриття». За відповідне рішення сьогодні проголосували більшість депутатів на позачерговій сесії міської ради.

Так звані «укриття» — це швидко споруджувальні бетонні споруди комбінованого типу, які знаходяться на поверхні. Примітно, що за планом ініціаторів, ці споруди виконуватимуть роль мафів — більша частина «укриття» використовуватиметься під бізнес і навіть матиме скляні (!) фасади.

Депутати-військові, які виступали категорично проти такого виділення коштів наголошують: нічого спільного з безпекою ці «мафи-укриття» не мають:

«Під час служби на фронті неодноразово бачив, як подібні бетонні споруди, коли у них влучали артилерійські боєприпаси, чи авіаційні бомби та ракети, створювали залізну шрапнель, яка вбивала весь особовий склад. Потрібно створювати укриття нижче землі, це дає додатковий захист» — наголосив полковник ЗСУ, депутат фракції «Європейська Солідарність» Олександр Лобас

Його колега по фракції військовослужбовець Олександр Кобзарюк зазначає: ці споруди навіть не підпадають під поняття «найпростіші укриття»:

«По-перше все те, що має називатись «найпростішим укриттям» повинно будуватися під землею, у мене є сумніви, щодо ступеню захисту. По-друге, туди не буде підведене водопостачання, питання санітарної безпеки залишається актуальним» — говорить Олександр Кобзарюк.

Цікаво, що споруди, які по факту виявляються торгівельними точками, ініціатори вирішили встановити в найбільш прохідних і людних місцях.

«Міська влада пропонує замість анонсованих укриттів — невідому кількість «мафів» вздовж вулиць, у парках, в місцях скупчень мешканців. З тексту проєкту рішень можна зрозуміти, що це якась дивна споруда, створена із будівельних матеріалів із якимись захисними властивостями, які не відповідають вимогам щодо укриттів, cкоріше від дощу чи вітру, але аж ніяк не від ракет, де буде здійснюватись дрібна торгівля. Вуаля — чергові кіоски та павільйони, ще й в самих «жирних місцях», — резюмує депутат фракції «Європейська Солідарність» Євген Мусійченко.

Рішення про скандальні мафи підтримали 37 з 47 присутніх депутатів. Єдиною фракцією, яка в повному складі виступила категорично проти стала «Європейська Солідарність».

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/u-zaporizhzhi-zamist-obitsianykh-ukryttiv-vstanovliat-nazemni-torhivelni-kiosky-rishennia-sesii.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top