У Запоріжжі викрили 17 злочинних угрупуваннь: у ГУНП розповіли про криміногенну ситуацію в області (ФОТО)

На Запоріжжі з початку року було припинено діяльність 17 організованих злочинних угрупувань.

Про це 6 жовтня на брифінгу щодо криміногенної ситуації в Запорізькій області повідомив заступник начальника — начальник слідчого управління ГУНП у Запорізькій області Руслан Усманов, інформує кореспондент Акцента.

Так, наразі на території області несуть службу 3300 співробітників поліції, з яких 80 поліцейських прибули з ТОТ та продовжують нести службу, а криміногенна обстановка в Запорізькій області — контрольована: з початку року було припинено діяльність 17 ОЗГ, до суду скерували 17 обвинувальних актів відносно 64 фігурантів за 113 правопорушеннями.

За його словами, у минулому місяці було задокументовано угрупування з міжнародними зв’язками:

«З початку березня — на початку жовтня було затримано осіб, які вчиняли на території міста крадіжки, пограбування та розбої. У ході обшуків була вилучена вогнепальна зброя. На сьогодні слідство триває».

Заступник начальника — начальник слідчого управління ГУНП у Запорізькій області Руслан Усманов. Фото: Акцент.

Також, було припинено злочинне угрупування, до складу якого входило сім осіб — всіх них було затримано.

Що стосується вуличної злочинності, в середньому щодобово залучаються сотні поліцейських, а «завдяки цій профілактиці вулична злочинність та скоєння правопорушень», в порівнянні з минулими роками, «значно зменшилася»:

«Протягом 2023 року на території області до ЄРДР внесено 238 правопорушень, безпосередньо скоєних у громадських місцях, що, приблизно, на 60% менше, ніж у 2021 році».

Дивіться також: Начальник ГУНП розповів все про ситуацію зі злочинністю та роботою поліції на Запоріжжі (РЕПОРТАЖ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/u-zaporizhzhi-vikrili-17-zlochinnih-ugrupuvann-u-gunp-rozpovili-pro-kriminogennu-situatsiyu-v-oblasti-foto/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top