Мер Мелітополя розповів, як переводитимуть дітей з окупаційних школ до українських

Сьогодні сотні школярів, які залишилися в окупованому Мелітополі, змушені відвідувати російські навчальні заклади, де замість знань дітям вбивають пропаганду «русского мира».

Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на прямий ефір з міським головою Іваном Федоровим.

Тих батьків, які не хочуть віддавати дітей у зомбо-школи, окупанти погрожують позбавити батьківських прав. Після деокупації Мелітополя, природно, постане питання адаптації таких школярів до української системи освіти. Уже сьогодні педагоги розробляють систему перевірки знань, які отримали діти в окупації.

— Що відбувається з нашими дитячими садочками та чи є там харчування?

У Мелітополі велика кількість дитячих садочків не працює, бо нікому працювати, і батьки не хочуть водити туди дітей. Ворог частково перестав платити зарплати, є проблеми з постачанням медикаментів, харчування в дитячих садках і школах. Це проблеми окупованого міста. Як із цим боротися? Допомагати нашим військовим, щоб звільнити наше місто.

— Коли розблокують реєстри про реєстрацію на ТОТ? Необхідна виписка про реєстрацію малолітньої дитини, а ці реєстри, як виявилося, заблоковані.

— Так, дійсно реєстр територіальної громади на територіях, які окуповані або перебувають у зоні бойових дій, не працюють у повному обсязі. Але, якщо ваша дитина була зареєстрована з вами в місті Мелітополі, але інформація про неї відсутня в реєстрі територіальної громади, ви можете звернутися до центру «Саме тут» і подати документи для актуалізації даних. Після опрацювання та внесення відповідних даних до РТГ ви матимете можливість сформувати виписку в додатку ДІЯ.

— Що буде з дітьми, які сьогодні навчаються в школах в окупованому Мелітополі? Чи приймуть їх потім в українську школу?

 — Ми розробляємо спеціальну програму. У кожного учня перевірятимуть, що він знає або не знає. Далі дитина доздасть ті предмети, які визначать педагоги після скринігу знань, щоб вона мала можливість навчатися в тому класі, на який претендує. Або ми опрацюємо процедуру екстернату, щоб якнайшвидше дитина змогла влитися в українську освітню програму.

— Що з пенсіями людей в окупації, які не встигли оформити банківські картки?

— Усі пенсії, які не отримують сьогодні в окупації пенсіонери, можна буде отримати після деокупації. Для цього потрібно буде звернутися в пенсійний фонд і банк, пройти ідентифікацію. Усі виплати будуть збережені. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/mer-melitopolya-rozpoviv-yak-perevoditimut-ditej-z-okupatsijnih-shkol-do-ukrayinskih/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top