Митрополит Лука не змінив риторики навіть після ракетного удару по храму УПЦ МП у Запоріжжі

Сьогодні вночі з 01:33 до 01:48 російські війська завдали масованого удару по Запоріжжю. Все місто перебуває в жалобі. Внаслідок атаки є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, навчальні та медичні заклади, а також церква (УПЦ МП).

З самого ранку державні лідери, громадські діячі, представники релігійних організацій та прості громадяни висловлюють своє співчуття. Однак священнослужителі УПЦ МП прямо ігнорують події і запевняють, що за все треба дякувати і радіти. Лише о 15:05 митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука спромігся висловитися на цю тему, якщо точніше — висловив «занепокоєння» в Telegram щодо ворожої атаки.

У своїй звичній манері не висловив чіткого меседжу, що ракети на обласний центр були направлені саме військами рф.

Митрополит Лука вирішив, що має право на звернення до, як він зазначив «сторін конфлікту». У своїй звичні риториці Лука, як істиний агент кремля, закликав «країни-учасниці військового конфлікту» (очевидно, має на увазі росію та Україну) сісти за стіл переговорів та припинити це «божевілля».

Зауважимо, що Лука ще жодного разу не визнавав росію країною-агресором. Навпаки, він досить часто висловлював проросійські наративи й завуальовано виправдовував військову агресію рф в Україні. Через це він опинився у санкційному списку проти семи ієрархів Української православної церкви (Московського патріархату).

Нагадаємо, внаслідок ворожого масованого удару по обласному центру зазнала руйнувань спортивна база «Динамо» та стадіон «Торпедо».

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/vijna/mytropolyt-luka-ne-zminyv-rytoryky-navit-pislia-raketnoho-udaru-po-khramu-upts-mp-u-zaporizhzhi.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top