Як ATACMS змінять ситуацію на Запорізькому напрямку: прогноз експерта

Військові повідомили, що завдяки новим ракетам зміниться ситуація на фронті. Далекобійні ракети ATACMS, які були успішно використані Збройними Силами для атак на аеродроми окупантів у Луганську та Бердянську, «змінюють правила гри» в силу того, що тепер російська сторона змушена відступати та переміщати свої склади та аеродроми на глибоку територію. Це було оголошено Іллею Євлашем, речником Східного угруповання військ ЗСУ, під час ефіру телемарафону.

Він також наголосив, що поява ракет ATACMS ускладнює постачання окупаційних військ та підриває їх логістику.

«Я просто чітко усвідомив, що це іде смерть»: Сенцов розповів деталі пекельного бою під Авдіївкою

«Поява такої потужної зброї, як ATACMS, є значущим змінювачем обстановки, аналогічно тому, як раніше відбувалося з ракетами HIMARS і системами Patriot», — зазначив Ілля Євлаш.

Він підкреслив, що наявність цієї далекобійної зброї в Збройних Силах змусить окупантів розташовувати свої склади та командні пункти на більших відстанях один від одного, що призведе до збільшення часу прийняття рішень і збільшення відстані до зони бойових дій.

Речник додав, що окупанти будуть змушені витратити час на пошук нових місць для розміщення своїх складів, що створить «значне навантаження на їхню логістичну систему». (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/yak-atacms-zminyat-situatsiyu-na-zaporizkomu-napryamku-prognoz-eksperta/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top