Псевдобанкір ошукав запоріжця на велику суму в валюте

Телефонне шахрайство залишається в топі найпоширеніших схем аферистів. «Вашу карту заблоковано», «з вашого рахунку здійснюється підозріла транзакція», «ми здійснюємо перевірку клієнтів», «нові правила під час воєнного стану» – зловмисники використовують різні способи, аби отримати доступ до банківських даних громадян. Якщо від вас вимагають персональні дані карткових рахунків, негайно телефонуйте до банківської установи та на спецлінію 102.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, про зникнення своїх заощаджень у сумі 4700 доларів США дізнався днями мешканець Вільнянська. Чоловік довірився псевдобанкіру й виконав під його керівництвом низку підтверджень зі свого мобільного телефона.

У межах кримінального провадженя за статею 190 Кримінального кодексу «Шахрайство» полісмени намагаються встановити особу причетного до скоєння злочину.

Поліцейські вкотре застерігають громадян: щоб не стати жертвою шахрайства, в жодному разі не повідомляйте нікому персональних даних, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV, коди в смс-повідомленнях, що можуть використовуватися для підтвердження транзакцій, а також пароль від онлайн-банкінгу.

Пам’ятайте: працівники банку ніколи не телефонують і не вимагають інформацію стосовно банківських рахунків чи картки.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Источник: https://forpost.media/novosti/psevdobankir-oshukav-zaporizhtsia-na-velyku-sumu-v-valiute.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top