Україна запустила у виробництво аналог «Шахеду»

Україна активно готується до ударів по критичних військових та інфраструктурних об’єктах російської федерації. В «Укроборонпромі» повідомили про запуск в серійне виробництво аналогу іранскьго «Шахеду», який зараз активно використвують росіяни для ударів по території України.

Новий дрон-камікадзе пішов у серійне виробництво, і його вже замовляють Сили оборони для своїх операцій. Як інформує Акцент, про це розповів генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін в інтерв’ю ЕП.

За його словами, рекордна дальність бойового вильоту нової розробки – 1000 кілометрів.

«В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог «шахеда», а є і більш потужні моделі, бо «шахеди» так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками», – зазначив Сметанін. 

За його словами, це замовлення сил оборони. Український «Шахед» уже пройшов випробування на російських об’єктах.

Зазначимо, на милому тижні росіяни бідкалися, що у Криму по ряду військоивх об’єктів було нанесено удари невідомими дронами, схожими на «Шахеди».

Про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, ще на початку року повідомляло колишнє керівництво «Укроборонпрому». Виріб тоді був лише на стадії випробування. 

В мережі публікують фото одного з нових потужних ударних дронів ЗСУ.

Митєєво спалахнув та згорів: опубліковано відео феєричного знищення окупанта біля Вербвого на Запоріжжі

Як раінше інформував Акцент, окупанти розпочали будівництво залізниці через Бердянськ у Крим (ВІДЕО) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/ukrayina-zapustila-u-virobnitstvo-analog-shahedu/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top