Почнуть з Мелітополя: Кабмін запустив проєкт з оцінки зруйнованого майна зі спутників

Кабінет міністрів вирішив провести експериментальний проєкт із обстеження знищеного майна в Мелітополі із застосуванням дистанційного зондування Землі.

Про це йдеться в постанові №1185, передає Акцент.

Дистанційне зондування передбачає отримання даних про поверхню Землі методом аерофотознімання або шляхом спостереження і вимірювань із космосу.

«Метою експериментального проєкту є встановлення факту знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна та надання компенсації їх власникам», – сказано в документі.

Учасником експериментального проєкту буде Мелітопольська міська рада та Запорізька обласна військова адміністрація. Обстеження буде проводитися за заявами про надання компенсацій від власників майна.

Раніше повідомлялося, що за шість місяців дії програми «єВідновлення» виплати одержали понад 23 тис. українських родин, чиї домівки постраждали через бойові дії, на суму в понад 1,8 млрд грн. Із цих коштів українці вже витратили 590 млн грн на відбудову свого житла. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Від мешканців Запорізької області до послуги ЄВідновлення подано 904 заяви Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/pochnut-z-melitopolya-kabmin-zapustiv-proyekt-z-otsinki-zrujnovanogo-majna-zi-sputnikiv/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top