Частину чоловіків планують звільнити від мобілізації: названо 3 умови

В Україні обговорюється ініціатива надання відстрочки від мобілізації для чоловіків, які займаються волонтерською діяльністю. Народний депутат Георгій Мазурашу вніс на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект № 10251. Законодавство вже передбачає можливість відстрочки для працівників деяких підприємств і організацій, але ця ініціатива зосереджена на волонтерах, які відіграють ключову роль у підтримці військових підрозділів і допомагають протидіяти агресії проти України.

За словами Мазурашу, багато волонтерів в Україні – це громадяни, які за віком і формально за станом є призовниками, але реально не можуть служити в армії з різних причин. Водночас, вони ефективно вирішують багато питань, з якими не справляється держава. Мазурашу зазначив, що багато волонтерів відвідують зону бойових дій, доставляючи допомогу як захисникам, так і цивільному населенню.

Право на відстрочку від військової служби пропонується надати волонтерам, які відповідають наступним критеріям:

Офіційно працюють не менше ніж на 0,75 ставки або займаються підприємницькою діяльністю та не мають боргів перед податковою.Зареєстровані у Реєстрі волонтерів та мають волонтерське посвідчення затвердженого зразка.Можуть надати документи, що підтверджують волонтерську діяльність у поточному або попередньому місяці.

Крім того, Мазурашу пропонує віднести цю категорію чоловіків до тих, кого можна призвати на військову службу лише за їхньою згодою. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/chastinu-cholovikiv-planuyut-zvilniti-vid-mobilizatsiyi-nazvano-3-umovi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top