На ЗАЕС почали використовувати російське мастило, яке може призвести до аварії

Фейкове керівництво ЗАЕС наказало використовувати мастило російського виробництва для резервної дизельної електростанції (РДЕС), не врахувавши, що при нагріванні саме це мастило починає інтенсивно пінитися.

Це призводить до зниження тиску в системі й автоматичного відключення дизель-генераторів. Про це повідомляє Акцент з посиланням на Енергоатом.

«Такі дії некомпетентного та нелегітимного «керівництва» ЗАЕС від росатома ведуть до неминучої деградації обладнання і систем, важливих для безпеки станції. Зрештою це може спровокувати відмову найважливішого обладнання систем безпеки – дизель-генераторів, із подальшим переходом в ядерну та радіаційну аварію. Після деокупації ЗАЕС всі, хто зараз свідомо виконує злочинні накази окупантів, порушуючи ліцензії українського регулятора, будуть відповідати за свої дії», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Все вищезазначене разом зі спробами перевести енергоблоки Запорізької АЕС із безпечного «холодного» стану в «гарячий» є грубим порушенням вимог ядерного законодавства України та збільшує ймовірність настання радіаційної аварії. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

На ЗАЕС стався частковий блекаут, — Енергоатом Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/na-zaes-pochali-vikoristovuvati-rosijske-mastilo-yake-mozhe-prizvesti-do-avariyi/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top