На Запоріжжі представники окупаційної влади вигадали фейк про закупівлю посадовцями вишиванок

Представники окупаційної влади, аби вчергове дискредитувати Україну вигадали історію про закупівлю в системі «Prozorro» чоловічих вишиванок на 153 тисячі гривень. Ми перевірили, чи правдивою є ця закупівля.

Так, в телеграм-каналі представників окупаційної влади «Запорожский Вестник» 16 листопада з’явився допис, щодо закупівлі вишиванок у Бершадському районі на Вінниччині.

«В Бершадском районе чиновникам срочно понадобились вышиванки в огромном количестве. Неизвестно, есть ли под них столько мужчин, учитывая тотальную могилизацию, но местные власти решили потратить на этот продукт национализма сразу 150 000 грн. Пока в разных областях Украины проходят митинги из-за нецелевого расходования бюджетных средств (вместо расходов на армию), чиновники продолжают «нагреваться» на бюджете. Понимают, что этой вакханалии осталось недолго, пытаются надышаться перед смертью», — зазначається в дописі.

На підтвердження цього пропагандисти виклали скріншот закупівлі з системи «Prozorro», де можна побачити окрім предмету, суми та дати закупівлю, її електронний номер. Саме за цим електронним номером — UA-2023-09-26-009522-a, ми вирішили перевірити специфікацію закупівлі в електронній системі і побачили, що за цим номером відділ освіти та спорту Бершадської міської ради насправді закуповував… кабель для підключення побутової техніки загальною вартістю всього в 375 гривень! Номер контактної особи, дата оголошення про закупівлю та все інше абсолютно ідентично.

Отже російські пропагандисти просто прифотошопили вишиванки і необхідну суму, щоб зманіпулювати громадською думкою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Запоріжжі окупаційні телеграм-канали розповсюджують фейк про продаж дітей благодійним фондом Зеленської.

Джерело: 061.ua

Источник: https://www.061.ua/news/3693302/na-zaporizzi-predstavniki-okupacijnoi-vladi-vigadali-fejk-pro-zakupivlu-posadovcami-visivanok

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top