Гандбольна збірна України на старті першого за 14 років Мундіалю: склад, графік і де дивитися

Жіноча національна команда України розпочне боротьбу в попередньому раунді чемпіонату світу 2023 року. Турнір приймають Данія, Норвегія і Швеція.
Коротко про склад збірної України, календар змагань і формат першості – в підбірці РБК-Україна.

«Синьо-жовті» потрапили до групи G, де їхніми суперницями стануть збірні Бразилії, Іспанії та Казахстану. Перший матч – проти латиноамериканок 29 листопада в данському Фредеріксгавні.
Тренерський штаб збірної України на чолі з Віталієм Андроновим узяв на Мундіаль 18 гандболісток. Усі вони – дебютантки змагань. Перед турніром національна команда зазнала кадрових втрат. Зокрема, провідні виконавиці Ірина Глібко, Діана Дмитришин і Євгенія Левченко не поїхали на ЧС-2023 через травми.
Склад збірної України на чемпіонаті світу-2023 з гандболу:
Воротарки: Юдіт Балог, Марія Гладун, Вікторія Салтанюк
Центральні: Мар’яна Маркевич, Тамара Смбатян
Ліві півсередні: Каріна Соскида, Ірина Компанієць, Юлія Андрійчук, Тетяна Поляк
Права півсередня: Євгенія Когуч
Ліві крайні: Марина Коновалова, Олеся Дяченко
Праві крайні: Мілана Шукаль, Катерина Козак
Лінійні: Ірина Прокоп’як, Анастасія Мелекесцева, Андріяна Науменко, Каріна Колодюк

Із восьми квартетів команд у наступний раунд вийдуть по три найкращі команди. Там вони зіграють ще один груповий етап із чотирма групами з шістьма збірними в кожній. По дві найкращі проб’ються в чвертьфінал. Невдахи ж попереднього етапу зіграють у Президентському кубку.
Графік матчів збірної України (телетрансляція на телеканалі Sport 1):
Бразилія – Україна, 29 листопада, 19:00
Іспанія – Україна, 1 грудня, 21:30
Україна – Казахстан, 3 грудня, 16:30

Збірна України вийшла на чемпіонат світу вперше з Мундіалю-2009. Тоді українки здобули три перемоги в групі з шести команд, але не зуміли пробитися в плей-офф. Цьогорічний форум стане восьмим для національної команди в історії змагань.
Наразі найсильнішим виступом «синьо-жовтих» на чемпіонатах світу залишається шлях на ЧС-2003. На турнірі в Хорватії команда під керівництвом Леоніда Ратнера дійшла до півфіналу. Там збірна України поступилася майбутнім тріумфаторкам – збірній Франції (26:28), а матч за бронзові нагороди програла Республіці Корея (29:31).

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/262181/gandbolna-zbirna-ukraini-na-starti-pershogo-za-14-rokiv-mundialju-sklad-grafik-i-de-divitisja

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top