Росіяни почали масований наступ на Запоріжжі: шо відбувається (КАРТА, ВІДЕО)

Вже кілька днів російські окупаційні війська потужно атакують позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку, зокрема в районі Роботиного.

Що відбувається на лінії фронту в Запорізькій області, де до останнього наші сили володіли ініціативою, — в матеріалі Акценту.

Так, за офіційними даними Генштабу, на Запорізькому напрямку Сили оборони вчора відбили 3 атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного. Також наші захисники відбили 3 атаки противника в районі Новопокровки Запорізької області. Такі атаки вже відбуваються кілька днів.

карта бойових дій в районі т.з. Роботинського карману

Але куди більше як завжди неофіційної інформації, яка є досить тривожною.

Так, боєць 24-го батальону «Айдар» Станіслав «Осман» Бунятов, автор каналу «Говорять Снайпер» з посиланням на власні джерела повідомив про масовані штурми росіян за останні дні — бої нібито йшли навіть у звільненому наприкінці літа Роботиному.

Джуе тривожну інформацію у себе на Фейсбук опублікуав боєць 82-ї бригади ДШВ Юрій Коломійчук, яка зараз веде бої в районі Вербового. За його словами ситуація дуже складна — втрати за добу складають до одного взводу (стндартно взвод — це близько 30 бійців — ред), росіяни використвують величезну кількість дронів. Крім того, вже відчувається нестача снарядів. За його словами держава має негайно включитися на повну — економіка має бути переорієнтована на військові колії.

Ще трохи і нашій обороні переламають хребет. Все, заради чого загинули кращі буде марним. Не сидіть на жопі рівно. Підіймайтеся. Волонтери не вирішать проблему забезпечення армії. Це має робити держава. Все, все зараз має перепрофілюватися на військові потреби. Вже на вчора. Тому що завтра буде пізно, — пише боєць ЗСУ.

ВІДЕО з Токмацького напярмку

В мережі опублікували кілька відео, зокрема як бійці ЗСУ зупиняли штурм в районі Роботиного, а також взяття в полон російських штурмовиків (відзначилися бійці 118-ї бригади ЗСУ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Саме зараз росіяни почали обстріли з окупованої частини Запорізької області Підписуйтесь на Акцент в Источник: https://akzent.zp.ua/rosiyani-pochali-masovanij-nastup-na-zaporizhzhi-sho-vidbuvayetsya-karta-video/

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top