Співробітник Управління держохорони допомагав армії РФ, його засудили до 15 років в’язниці

Співробітник Управління держохорони перейшов на бік росіян під час окупації частини Чернігівської області. Суд визнав його винним у держзраді та дезертирстві.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Деталі справи
Екс-співробітник Управління держохорони, будучи військовослужбовцем і працівником правоохоронного органу, 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах воєнного стану.
Він порушив військову Присягу та перейшов на бік ворога. До 31 березня 2022 року він перебував за місцем свого постійного проживання на тимчасово окупованій території в селі Нова Басань Чернігівської області, виконував накази командирів військовослужбовців РФ.

Фото: Зрадник (facebook.com/pgo.gov.ua)
Поселив їх у своєму будинку і готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та інше майно у місцевих жителів, брав участь у заволодінні товарами з місцевого магазину, зі зброєю здійснював патрулювання території.
Його визнали винним у держзраді
Суд виніс обвинувальний вирок співробітнику охорони Служби Департаменту охорони об’єктів УДО України.
Йому призначено покарання — 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради та самовільне залишення військової частини або місця служби. Також засудженого позбавлено військового звання.
Суди над зрадниками і колаборантами в Україні
Нещодавно повідомлялось, що ректор захопленого «Луганського університету ім. Даля» Віктор Рябічев, який допомагав організувати так званий «референдум» визнано винним у пособництві окупантам. Він отримав 10 років в’язниці.
Також бойовик із «народної комендатури ЛНР» потрапив у полон до українських військових. Його засудили до 12 років в’язниці за колабораційну діяльність.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/262482/spivrobitnik-upravlinnja-derzhohoroni-dopomagav-armii-rf-jogo-zasudili-do-15-rokiv-vjaznici

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top