Шевченко став кандидатом у президенти УАФ: коли відбудуться вибори

Українська асоціація футболу підтвердила реєстрацію колишнього керманича збірної України Андрія Шевченка кандидатом на посаду президента організації.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт УАФ.

Керівний орган вітчизняного футболу відзвітував про першого претендента на крісла очільника асоціації. Ним став екс-нападник київського «Динамо», італійського «Мілана», лондонського «Челсі» та національної команди України.
Шевченка в президенти УАФ висунули 14 постійних членів організації. Зокрема, Київське об’єднання асоціацій футболу, Асоціація футболу Донецької області, Одеська обласна футбольна асоціація та інші. Для отримання статусу кандидати в президенти достатньо заручитися підтримкою дев’яти постійних членів УАФ.
У разі обрання Шевченко стане шостим президентом ФФУ/УАФ в історії. Раніше вітчизняним футболом керували Віктор Банніков, Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс, Анатолій Коньков і Андрій Павелко. Останній ще в червні опинився в СІЗО за звинуваченням у розкраданні коштів під час будівництва заводу з виробництва штучної трави для футбольних полів.
Вибори президента асоціації відбудуться у 2024 році. Пункт «Про обрання президента УАФ» потрапив до порядку денного позачергового конгресу організації. Його запланували на 25 січня у столичному Будинку футболу.
Як Шевченко прокоментував вибір членів УАФ
Шевченко в своєму Facebook подякував постійним членам асоціації за їхню ініціативу і заявив, що «розвиток футболу, розвиток українських спортсменів є важливою та відповідальною задачею, яка потребує уваги».
«Особливо ж її потребує позиція України на міжнародній спортивній арені, захист наших прав, нові партнерства та горизонти, які нас посилять», — сказав Андрій Миколайович.
Зірка українського футболу додав, що «приймає пропозицію балотуватися на пост президента УАФ».
«Беру час на підготовку програми та підбір команди, і планую зустрітися з представниками усіх регіональних федерацій. Про свої наступні кроки та рішення буду повідомляти тут, на своїх офіційних сторінках», — резюмував він.

До слова, раніше згадали п’ять футбольних династій України в спеціальній підбірці.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/262631/shevchenko-stav-kandidatom-u-prezidenti-uaf-koli-vidbudutsja-vibori

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top