Оборона міста триває. Тарнавський розповів про обстановку в районі Мар’їнки

Сили оборони України стримують ворога на Мар’їнському напрямку в Донецькій області, оборона міста триває.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського.

«Мар’їнський напрямок. Триває стримування ворога в районах Новомихайлівки та Красногорівки — відбито 11 атак», — йдеться у повідомленні.
За словами Тарнавського, у районі Мар’їнки ворог накопичує сили для подальших штурмових дій.
«Продовжує інформаційні вкидання і провокації про нібито повне взяття цього міста. Оборона Мар’їнки триває», — додав командувач.
Бої за Мар’їнку
Мар’їнка розташована фактично впритул до окупованого Донецька. Запеклі бої почалися в день російського вторгнення в Україну. За цей час усю інфраструктуру міста було повністю знищено.
На початку грудня британська розвідка повідомила, що російські війська поступово просуваються через руїни Мар’їнки, міста в Донецькій області. Зараз Росія, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території.
Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що 90% боїв зосереджені в районах Авдіївки та Мар’їнки.
Координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець вважає, що в оперативному відношенні Мар’їнка не відіграє великої ролі. На його думку, росіянам потрібен напрямок, тому захоплення цього міста важливе для окупантів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: https://golos.zp.ua/obshhestvo/262655/oborona-mista-trivaie-tarnavskij-rozpoviv-pro-obstanovku-v-rajoni-marinki

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

нет
scroll to top